patra pavlos classic_edited.jpg

Hello with a quote

Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το πραγματοποιήσεις
Walt Disney

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

My Story

Γεννήθηκα στην Αθήνα από μητέρα Κρητικιά, αλλά μεγάλωσα στην Κρήτη από την εφηβεία άρχισα να ενδιαφέρομαι και να παρατηρώ την διατροφή καθώς και για το τι τρώμε ότι κι αν είναι αυτό είτε αλμυρό είτε γλυκό.

Μεγαλώνοντας και αφού ήδη είχα παντρευτεί μόλις τελείωσα το λύκειο και άρχισα να εργάζομαι συνέχιζα να ασχολούμαι με την υγιεινή διατροφή και την διατροφή διαφόρων λαών συλλέγοντας συνταγές απ’ όλο τον κόσμο είτε από ταξίδια μου είτε από προσωπικές μου γνωριμίες, είτε από άλλες πηγές.

Μετά από όλες αυτές τις περιπέτειες και με την έναρξη του ίντερνετ ξεκίνησα το δικό μου blog καθώς επίσης, να γράφω και να εκδίδω τα δικά μου βιβλία ενώ συγχρόνως σπουδάζω και δεν ξεχνάω να κάνω αυτό που έκανα από μικρή, να ταξιδεύω στον κόσμο και να μελετάω τις κουζίνες του.

Δώδεκα χρόνια μετά έχω γράψει 10 βιβλία σε διάφορες γλώσσες και έχω το δικό μου site όπου παρουσιάζω τα βιβλία μου καθώς επίσης και μέρη τα οποία αξίζει κανείς να επισκεφθεί ή γαστρονομικές προτάσεις ή ακόμα και συνταγές.

Ως εκ τούτου πλέον είμαι σε θέση να εκπαιδεύσω γευστικά τους λαούς στα υγιεινά κρητικά μας – ελληνικά μας προϊόντα μέσω της δικής τους γαστρονομικής κουλτούρας, ούτως ώστε να αυξηθεί η αγοραστική τους κίνηση στα ράφια των σούπερ μάρκετ και κατά συνέπεια οι εξαγωγές στις ανάλογες χώρες με ανάλογα οφέλη στην χώρα μας και στον τόπο μας όπου πάνω από 30 χρόνια συγγράφω συνταγές όπου φυσικά είναι όλες δοκιμασμένες πριν εκδοθούν.

Ο τρόπος ο οποίος παρουσιάζω τα τοπικά μας προϊόντα είναι διαφορετικός αλλά αυτό έχει να κάνει με τις εξαγωγές των προϊόντων μας σε άλλες χώρες μη προσβάσιμες τόσο, από άλλους λαούς, και όχι τόσο με την εσωτερική κατανάλωση και τον παραδοσιακό τρόπο προβολής των τοπικών μας προϊόντων

Έχω φτάσει στο επίπεδο, ένα μου βιβλίο να ήταν υποψήφιο για το καλύτερο βιβλίο του κόσμου για το twist and fusion που φέρνει στην Κινέζικη διατροφική κουλτούρα για το 2019 στα βραβεία Gourmand Awards, κάτι σαν τα Oscar αλλά για βιβλία συνταγών.

Το Gourmet Food Lovers ξεκίνησε ως blogspot ανήμερα των Χριστουγέννων το 2008, μόλις ξεκίνησε να υπάρχει ευρέως το ιντερνέτ, το οποίο ήταν σαν τρόπος να έρθω και να διατηρήσω επαφή με τους φίλους μου και τώρα, αργότερα έχει εξελιχθεί σε μια online πηγή για τους νέους αλλά και τους παλιούς μου φίλους. 

Μέσω του site μου, απευθύνομαι στον απλό αναγνώστη, ενώ με τα βιβλία μου απευθύνομαι στον ερασιτέχνη αλλά και επαγγελματία της εστιατορικής τέχνης, chef που ενδιαφέρονται για νέες συνταγές, και γενικά σε όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι πρόκειται να ανοίξουν ή έχουν ήδη εστιατόριο, fast food, catering, αίθουσες γαμήλιων δεξιώσεων κλπ.

 

Με τα βιβλία μου βοηθάω τον επαγγελματία της εστιατορικής τέχνης να χρησιμοποιήσουν ένα επώνυμο μενού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αφού είναι γραμμένα σε διάφορες γλώσσες.

 

Μέσα από τα βιβλία μου προωθώ κρητικά προϊόντα μέσω συνταγών άλλων χωρών, με τον τρόπο αυτό εκπαιδεύω γευστικά τους λαούς άλλων χωρών στα τοπικά μας προϊόντα, ούτως ώστε να τους γίνουν απαραίτητα στην καθημερινή τους διατροφή με αποτέλεσμα την καθημερινή τους χρήση, με συνέπεια την ζήτησή τους από τα ράφια των super market, με συνέπεια την αύξηση εξαγωγών και κατά συνέπεια την εισροή "ζεστού" χρήματος στην τοπική αγορά, με αποτέλεσμα την αύξηση του βιοτικού επιπέδου του τόπου και κατά συνέπεια της ίδιας μας της χώρας.

η συμβουλή μου

{ να δίνεστε και να δίνετε

με την καρδιά σας,

όμως, να παίρνετε

και το μυαλό σας μαζί... }

 

 

 

Η πορεία μου η επαγγελματική στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και η κατάρτισή μου, με έχει βοηθήσει πολύ στο να μπορώ να προωθήσω ένα προϊόν. Έτσι κατά συνέπεια, και εγώ, θέλω να βοηθήσω τους ντόπιους παραγωγούς και εξαγωγείς να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στις ξένες αγορές, αυξάνοντας την ζήτηση των προϊόντων τους, μέσω της γευστικής εκπαίδευσης των λαών στα τοπικά μας προϊόντα, μια διείσδυση εκ των βάσεων της κουλτούρας των λαών, της γευστικής.

Τα ταξίδια μου με βοήθησαν πολύ σε αυτή την προσπάθεια και μέχρι τώρα έχω ταξιδέψει νομίζω αρκετά για να έχω αυτή την πείρα.

Λατρεύω την ανάγνωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εσάς και την συμμετοχή σας στη σελίδα του blog στο Facebook. Μπορείτε επίσης να με βρείτε στο Twitter και το Instagram, γι' 'αυτό φροντίστε να μου αφήσετε μήνυμα! Αν θέλετε επίσης να γράψετε στο blog μου για την επιχείρησή σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Περιμένω να ακούσω νέα σας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας!!!

Contact

Πάντα ψάχνω για νέες και συναρπαστικές εκπλήξεις. Ας συνδεθούμε.